Ζεστές φαρφάλες ή fusili με χούμους και chili
Ζεστές φαρφάλες ή fusili με χούμους και chili – ένα πρωτότυπο, χορταστικό πιάτο με κρεμώδη υφή και πικάντικη ένταση!

Συστατικά (2 μερίδες):
160 γρ. φαρφάλες ή fusili (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)
120 γρ. χούμους (έτοιμο ή σπιτικό)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά (ή 1/2 καυτερή chili), σε ψιλοκομμένα κυβάκια
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1/4 κ.γ. μπούκοβο ή chili flakes
Χυμός από 1/2 λεμόνι
Λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
Μαϊντανός για το σερβίρισμα
(Προαιρετικά) 1 κ.σ. ταχίνι για έξτρα βάθος
Οδηγίες εκτέλεσης:
Βράσε τις φαρφάλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες, μέχρι να γίνουν al dente. Κράτα 1/2 φλ. από το νερό τους πριν τις σουρώσεις.
Στο μεταξύ, σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε τηγάνι για 2–3 λεπτά.
Πρόσθεσε την πιπεριά, την πάπρικα και το μπούκοβο. Σόταρε άλλα 2 λεπτά.
Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το χούμους, 3–4 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών και τον χυμό λεμονιού. Ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα.
Ρίξε τις στραγγισμένες φαρφάλες στο τηγάνι και ανακάτεψε να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Αν θέλεις, πρόσθεσε το ταχίνι για έξτρα υφή και γεύση.
Σέρβιρε με φρέσκο μαϊντανό και προαιρετικά λίγη διατροφική μαγιά από πάνω.
Απόδοση & Βάρος:
2 μερίδες
Βάρος ανά μερίδα (μαγειρεμένο): ~ 340 g
Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μερίδα ~ 340 g):
Θερμίδες | 430 Kcal |
Πρωτεΐνη | 15 g |
Υδατάνθρακες | 48 g |
Λιπαρά | 18 g |