top of page

Υγιεινή πίτσα με βάση γιαουρτιού & αλεύρι ολικής

Υγιεινή πίτσα με βάση γιαουρτιού & αλεύρι ολικής – μια ελαφριά και νόστιμη επιλογή χωρίς μαγιά, έτοιμη σε λίγα λεπτά!

Συστατικά (1 πίτσα = 2 μερίδες):


Για τη ζύμη:

120 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (2% ή πρόβειο)

1/2 κ.γ. baking powder

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)


Για την επικάλυψη:

3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας

100γρ cottage

40 γρ. κασέρι light (ή μοτσαρέλα)

4–5 φέτες μανιτάρια

4–5 φέτες πιπεριά

2–3 ελιές σε φέτες (προαιρετικά)

Ρίγανη, πιπέρι



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Φτιάξε τη ζύμη: Σε μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το γιαούρτι. Ζύμωσε μέχρι να έχεις μια μαλακή, ελαστική ζύμη. Αν κολλάει πολύ, πρόσθεσε 1 κ.σ. αλεύρι ακόμη.


  2. Άπλωσε τη ζύμη με τα χέρια ή πλάστη σε λαδόκολλα, σε σχήμα πίτσας (διάμετρος περίπου 22–24 εκ.).


  3. Άπλωσε τη σάλτσα και πρόσθεσε όλα τα υλικά της επικάλυψης.


  4. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15–18 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η βάση και να λιώσουν τα τυριά.


Απόδοση & Βάρος:


1 πίτσα = 2 μερίδες

Βάρος ανά μερίδα (ψημένη): ~ 210 g



Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μερίδα ~ 210 g):

Θερμίδες

360 Kcal

Πρωτεΐνη

20 g

Υδατάνθρακες

35 g

Λιπαρά

15 g


bottom of page