Χούμους – Κλασική συνταγή με ρεβίθια και ταχίνι
Κλασικό χούμους με ρεβίθια και ταχίνι – απλό, αυθεντικό και πάντα απολαυστικό, χωρίς περιττές αλλαγές!

Συστατικά:
240 γρ. βρασμένα ρεβίθια (ή 1 κονσέρβα στραγγισμένα)
2 κ.σ. ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κ.σ. ελαιόλαδο (και έξτρα για το σερβίρισμα)
2–4 κ.σ. παγωμένο νερό (για να ρυθμίσεις την υφή)
1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες εκτέλεσης:
Βάλε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το αλάτι στο multi.
Χτύπα για 1–2 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και παχύρρευστη πάστα.
Πρόσθεσε παγωμένο νερό, μία κουταλιά τη φορά, μέχρι να φτάσεις την επιθυμητή υφή.
Δοκίμασε και προσαάρμοσε με επιπλέον λεμόνι ή αλάτι, αν χρειάζεται.
Σέρβιρε σε μπολ, περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο και, αν θέλεις, πασπάλισε με πάπρικα ή μαϊντανό.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, 4 μερίδες συνολικά):
Θερμίδ ες | 230 Kcal |
Πρωτεΐνη | 7,5 g |
Υδατάνθρακες | 16 g |
Λιπαρά | 15 g |