top of page

Σαλάτα με κινόα, σολομό ή ρεβίθια, μάνγκο & γλυκοπατάτα

Σαλάτα με κινόα, σολομό ή ρεβίθια, μάνγκο & γλυκοπατάτα – μια δροσερή και θρεπτική επιλογή με ισορροπία γεύσεων και υφών!

Συστατικά (2 μερίδες):


120 γρ. φιλέτο σολομού (χωρίς πέτσα) ή 200γρ ρεβίθια βρασμένα

1/2 κ.γ. ελαιόλαδο

100 γρ. κινόα (πλυμένη καλά)

1 μικρή γλυκοπατάτα (~120 γρ.), καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια

1/2 ώριμο μάνγκο, σε κυβάκια (~100 γρ.)

1/2 μικρό αγγούρι, σε μικρά καρέ

1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ή κόλιανδρο, φρέσκο

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Αλάτι, πιπέρι


Για το dressing (προαιρετικά):

1 κ.γ. μέλι ή σιρόπι αγαύης

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού ή λάιμ

Μια πρέζα αλάτι



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Βράσε την κινόα σε 2:1 αναλογία με νερό (δηλ. 200 ml), με λίγο αλάτι, για 15 λεπτά. Στράγγισέ την και άφησέ τη να κρυώσει.


  2. Ψήσε τη γλυκοπατάτα στο φούρνο (200°C για 20–25 λεπτά με λίγο λάδι και αλάτι) ή βράσε την μέχρι να μαλακώσει.


  3. Ψήσε τον σολομό σε αντικολλητικό τηγάνι ή στον φούρνο για 10–12 λεπτά (ανάλογα το πάχος). Αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι στο τέλος ή αλλιώς για φυτική εναλλακτική αντί του σολομού πρόσθεσε 200γρ βρασμένα ρεβίθια.


  4. Ετοίμασε τη σαλάτα: Ανακάτεψε σε μεγάλο μπολ την κινόα, τη γλυκοπατάτα, το μάνγκο, το αγγούρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό.


  5. Πρόσθεσε από πάνω τον σολομό ή τα ρεβίθια.


  6. Ανακάτεψε τα υλικά του dressing και ρίξ’ το από πάνω.


  7. Σέρβιρε χλιαρή ή κρύα.


Απόδοση & Βάρος:


2 μερίδες

Βάρος ανά μερίδα (έτοιμη σαλάτα): ~ 380 g



Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μερίδα ~ 380 g):

Θερμίδες

480 Kcal

Πρωτεΐνη

26-29 g

Υδατάνθρακες

38 g

Λιπαρά

23 g

Φυτινές Ίνες

6 g

Ω-3 Λιπαρά

~ 1,2 g (από τον σολομό)


bottom of page