top of page

Μπιφτέκια μοσχαρίσια με βρώμη

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη, υγιεινή εκδοχή, πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, χωρίς ψωμί.

Συστατικά (για 4 μερίδες / 8 μπιφτέκια):


500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (κατά προτίμηση άπαχος, 5% λιπαρά)

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)

50 γρ. νιφάδες βρώμης

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι

1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)

Αλάτι και πιπέρι



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά με το χέρι ή κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.


  2. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να τραβήξει υγρασία η βρώμη και να δέσει καλύτερα.


  3. Πλάσε 8 μικρά μπιφτέκια.


  4. Ψήσε σε σχάρα, φούρνο (200°C για 20–25 λεπτά) ή αντικολλητικό τηγάνι, γυρνώντας τα στα μισά του χρόνου για ομοιόμορφο ψήσιμο.



Διατροφική Ανάλυση (ανά μπιφτέκι(75γρ), από 8 συνολικά):

Θερμίδες

145 Kcal

Πρωτεΐνη

14 g

Υδατάνθρακες

3 g

Λιπαρά

8 g


bottom of page