Μπιφτέκια μοσχαρίσια με βρώμη
Μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη, υγιεινή εκδοχή, πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, χωρίς ψωμί.

Συστατικά (για 4 μερίδες / 8 μπιφτέκια):
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (κατά προτίμηση άπαχος, 5% λιπαρά)
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (προαιρετικά)
50 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες εκτέλεσης:
Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψε καλά με το χέρι ή κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Άφησε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να τραβήξει υγρασία η βρώμη και να δέσει καλύτερα.
Πλάσε 8 μικρά μπιφτέκια.
Ψήσε σε σχάρα, φούρνο (200°C για 20–25 λεπτά) ή αντικολλητικό τηγάνι, γυρνώντας τα στα μισά του χρόνου για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μπιφτέκι(75γρ), από 8 συνολικά):
Θερμίδες | 145 Kcal |
Πρωτεΐνη | 14 g |
Υδατάνθρακες | 3 g |
Λιπαρά | 8 g |