Μπιφτέκια φακής στον φούρνο
Μπιφτέκια φακής στον φούρνο, χορτοφαγικά, πεντανόστιμα και πλούσια σε πρωτεΐνες και διατροφική ισορροπία!

Συστατικά:
200 γρ. φακές ψιλές
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
3–4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ. κύμινο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
(Προαιρετικά) 1 κ.σ. διατροφική μαγιά ή χυμό λεμονιού για περισσότερη γεύση
Οδηγίες εκτέλεσης:
Βράσε τις φακές για 20–25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Στράγγισέ τες καλά.
Σόταρε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.
Σε μεγάλο μπολ ή στο multi, πρόσθεσε τις φακές, τα σοταρισμένα λαχανικά, τις νιφάδες βρώμης, τα μπαχαρικά, τον μαϊντανό και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Χτύπα ή ανακάτεψε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μπορείς να το πλάσεις. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγη ακόμα βρώμη ή λίγο νερό.
Πλάσε 6–8 μπιφτέκια και τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 25 λεπτά, γυρνώντας τα στα μισά για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, 4 μερίδες συνολικά):
Θερμίδες | 150 Kcal |
Πρωτεΐνη | 7 g |
Υδατάνθρακες | 20 g |
Λιπαρά | 4 g |