top of page

Μπιφτέκια από μαυρομάτικα φασόλια και τόφου

Μπιφτέκια με μαυρομάτικα και τόφου, χωρίς κρέας, με γεύση, θρέψη και ισορροπία σε κάθε μπουκιά!

Συστατικά:


200 γρ. μαυρομάτικα φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα

150 γρ. σφιχτό τόφου, θρυμματισμένο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 καρότο, τριμμένο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. αλεύρι βρώμης (ή αλεύρι ρεβιθιού)

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1/2 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι

1/2 κ.γ. κύμινο

Αλάτι και πιπέρι

1 κ.σ. χυμό λεμονιού (προαιρετικά για έξτρα γεύση)

Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο (προαιρετικά)



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Πρόσθεσε τα μαυρομάτικα φασόλια, το θρυμματισμένο τόφου και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ ή στο multi.


  2. Πολτοποίησε ελαφρώς — θέλεις να ενωθούν καλά τα υλικά αλλά να κρατήσουν και λίγη υφή.


  3. Άφησε το μείγμα στο ψυγείο για 20–30 λεπτά να σφίξει.


  4. Πλάσε 6–8 μπιφτέκια και τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα.


  5. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 25–30 λεπτά, γυρνώντας τα στα μισά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να σφίξουν.



Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, 4 μερίδες συνολικά):


Θερμίδες

160 Kcal

Πρωτεΐνη

9 g

Υδατάνθρακες

14 g

Λιπαρά

7 g


bottom of page