top of page

Λινγκουίνι με κρέμα σόγιας και μανιτάρια πορτσίνι

Λινγκουίνι με κρέμα σόγιας και μανιτάρια πορτσίνι, πλούσιο σε γεύση και φυτική πρωτεΐνη.

Συστατικά (για 2 μερίδες):


160 γρ. λινγκουίνι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)

15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι

200 γρ. φυτική κρέμα σόγιας για μαγείρεμα (χωρίς ζάχαρη)

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. θυμάρι ή φρέσκο φασκόμηλο

Αλάτι και πιπέρι

(Προαιρετικά) 1 κ.σ. διατροφική μαγιά για «τυρένια» γεύση



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Μούλιασε τα πορτσίνι σε 100 ml ζεστό νερό για 10–15 λεπτά. Κράτα το υγρό και ψιλόκοψε τα μανιτάρια.


  2. Βράσε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.


  3. Σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο για 2–3 λεπτά.


  4. Πρόσθεσε τα πορτσίνι και σόταρέ τα για άλλα 2–3 λεπτά.


  5. Ρίξε μέσα το υγρό από το μούλιασμα (σουρωμένο) και άφησέ το να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό.


  6. Πρόσθεσε την κρέμα σόγιας, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Άφησε να πάρει μια βράση μέχρι να δέσει.


  7. Στράγγισε τα ζυμαρικά και ρίξ’ τα στο τηγάνι. Ανακάτεψε καλά να πάει παντού η σάλτσα.


  8. Σέρβιρε με λίγη διατροφική μαγιά ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Απόδοση & Βάρος:


2 μερίδες

Βάρος ανά μερίδα (μαγειρεμένο): ~ 360 g



Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μερίδα ~ 360 g):

Θερμίδες

430 Kcal

Πρωτεΐνη

14 g

Υδατάνθρακες

53 g

Λιπαρά

18 g


bottom of page