top of page

Λινγκουίνι φούρνου με κρεμμύδι, ντομάτα, σκόρδο και φέτα

Λινγκουίνι φούρνου με κρεμμύδι, ντομάτα, σκόρδο και φέτα – ένα πλούσιο, μεσογειακό πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση, ιδανικό για το οικογενειακό τραπέζι!

Συστατικά (2 μερίδες):


160 γρ. λινγκουίνι

200 γρ. ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή τριμμένες

1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 γρ. φέτα (κατά προτίμηση πρόβεια, θρυμματισμένη)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/4 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Φρέσκο πιπέρι

Λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού για το σερβίρισμα



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C.


  2. Βράσε τα λινγκουίνι σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο γράφει η συσκευασία (θα ολοκληρωθούν στο φούρνο). Στράγγισέ τα κρατώντας λίγο από το νερό.


  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι, σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο για 4–5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.


  4. Πρόσθεσε την ντομάτα, τη ρίγανη, το μπούκοβο, πιπέρι και λίγο αλάτι. Σιγόβρασε για 5 λεπτά να δέσει η σάλτσα.


  5. Ανακάτεψε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τη μισή φέτα. Αν χρειάζεται, ρίξε 2–3 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών.


  6. Μετέφερε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και πασπάλισε την υπόλοιπη φέτα από πάνω.


  7. Ψήσε για 15 λεπτά στους 190°C, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.


  8. Σέρβιρε με φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό.


Απόδοση & Βάρος:


2 μερίδες

Βάρος ανά μερίδα (μαγειρεμένο): ~ 360 g



Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μερίδα ~ 360 g):

Θερμίδες

470 Kcal

Πρωτεΐνη

19 g

Υδατάνθρακες

48 g

Λιπαρά

22 g


bottom of page