top of page

Κριθαράκι με μανιτάρια & φυτική κρέμα

Κριθαράκι με μανιτάρια & φυτική κρέμα – ένα κρεμώδες και comfort πιάτο, ιδανικό για υγιεινή και απολαυστική απόλαυση!

Συστατικά (2 μερίδες):


140 γρ. κριθαράκι (κατά προτίμηση ολικής άλεσης)

250 γρ. φρέσκα μανιτάρια (λευκά, καφέ ή πλευρώτους), σε φέτες

100 ml φυτική κρέμα (π.χ. σόγιας ή αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη)

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. μουστάρδα

1/2 κ.γ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

Αλάτι, πιπέρι

Φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανός για το σερβίρισμα

(Προαιρετικά) 1 κ.γ. λεμόνι ή ξύσμα για φρεσκάδα



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Βράσε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες (περίπου 10–12 λεπτά) και κράτα 2–3 κ.σ. από το νερό του.


  2. Στο μεταξύ, σόταρε σε μεγάλο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.


  3. Πρόσθεσε τα μανιτάρια και σόταρέ τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς (7–8 λεπτά).


  4. Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε τη μουστάρδα, τη φυτική κρέμα, τη διατροφική μαγιά (αν βάλεις), αλάτι και πιπέρι.


  5. Ρίξε το βρασμένο κριθαράκι στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό του και ανακάτεψε καλά να δέσει η σάλτσα.


  6. Σέρβιρε με φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό, και (αν θέλεις) με λίγες σταγόνες λεμόνι ή ξύσμα.


Απόδοση & Βάρος:


2 μερίδες

Βάρος ανά μερίδα (μαγειρεμένο): ~ 360 g



Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μερίδα ~ 360 g):

Θερμίδες

410 Kcal

Πρωτεΐνη

14 g

Υδατάνθρακες

48 g

Λιπαρά

17 g

Φυτικές Ίνες

6 g


bottom of page