top of page

(Κοτόπουλο ή Σεϊτάν) κόρμα με αρωματικό ρύζι και μανιτάρια

(Κοτόπουλο ή Σεϊτάν) κόρμα με αρωματικό ρύζι και μανιτάρια – ένα εξωτικό, πλούσιο πιάτο με ινδικά αρώματα.

Συστατικά (2 μερίδες):


Για το κοτόπουλο:

300 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι χωρίς κόκαλο) ή σεϊτάν, σε κύβους

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο

1/2 κ.γ. κουρκουμά

1/2 κ.γ. garam masala

1/4 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. αμυγδαλοβούτυρο ή κάσιους πάστα (ή 10 γρ. αλεσμένα κάσιους)

100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

80 ml γάλα καρύδας ή κρέμα σόγιας

Αλάτι & πιπέρι


Για το ρύζι:

100 γρ. ρύζι μπασμάτι

200 ml νερό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμυδάκι

100 γρ. φρέσκα μανιτάρια επιλογής σου, σε φέτες

λίγη κανέλα

Αλάτι



Οδηγίες εκτέλεσης:


Ρύζι με μανιτάρια:


  1. Σόταρε σε κατσαρολάκι το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια με το λάδι για 3–4 λεπτά.


  2. Πρόσθεσε το ρύζι, ανακάτεψε 1 λεπτό και ρίξε το νερό, αλάτι και τα αρωματικά.


  3. Βράσε σε χαμηλή φωτιά σκεπασμένο μέχρι να απορροφηθεί το νερό (~12 λεπτά). Άφησέ το σκεπασμένο άλλα 5 λεπτά εκτός φωτιάς.


Κόρμα:


  1. Σόταρε το κρεμμύδι με το λάδι μέχρι να γυαλίσει.


  2. Πρόσθεσε το κοτόπουλο ή το σεϊτάν και σόταρέ το να θωρακιστεί απ’ έξω.


  3. Ρίξε το σκόρδο, το τζίντζερ και τα μπαχαρικά, ανακάτεψε καλά.


  4. Πρόσθεσε την πάστα ξηρών καρπών και το γιαούρτι, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε να σιγομαγειρευτεί.


  5. Ρίξε την κρέμα καρύδας ή σόγιας και μαγείρεψε για 10–15 λεπτά μέχρι να δέσει και να ψηθεί το κοτόπουλο.


  6. Σέρβιρε το κοτόπουλο ή το σεϊτάν πάνω από το αρωματικό ρύζι.


Απόδοση & Βάρος:


2 μερίδες

Βάρος ανά μερίδα (κοτόπουλο & ρύζι): ~ 400 g



Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μερίδα ~ 360 g):

Θερμίδες

540 Kcal

Πρωτεΐνη

38 g

Υδατάνθρακες

38 g

Λιπαρά

24 g


bottom of page