top of page

Κοκκινιστά κεφτεδάκια σόγιας

Κοκκινιστά κεφτεδάκια σόγιας, φυτική εναλλακτική, πλούσια σε πρωτεΐνη και χωρίς κρέας.

Συστατικά (για ~ 16 κεφτεδάκια / 4 μερίδες):


Για τα κεφτεδάκια:


100 γρ. ξηρός κιμάς σόγιας (TVP)

1 κ.γ. σάλτσα σόγιας ή tamari

1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

40 γρ. νιφάδες βρώμης ή φρυγανιά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι


Για τη σάλτσα:


400 γρ. ντοματάκια κονκασέ ή 3 ντομάτες τριμμένες

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. ζάχαρη ή πετιμέζι

Αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι ή βασιλικό



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Μούλιασε τον ξηρό κιμά σόγιας σε ζεστό νερό για 10 λεπτά. Στράγγισέ τον καλά, πίεσέ τον να φύγουν τα υγρά και βάλε τον σε μπολ.


  2. Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και ανακάτεψε καλά.


  3. Πλάσε 16 κεφτεδάκια (~35 γρ. το καθένα) και τοποθέτησέ τα σε ταψί με λαδόκολλα.

  4. Ψήσε στους 200°C για 20–25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.


  5. Στο μεταξύ, ετοίμασε τη σάλτσα: σόταρε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, πρόσθεσε τη ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι και μυρωδικά και σιγόβρασε για 10 λεπτά.


  6. Ρίξε τα ψημένα κεφτεδάκια μέσα στη σάλτσα, ανακάτεψε απαλά και άφησέ τα να σιγομαγειρευτούν για 5–10 λεπτά ακόμα.


Απόδοση & Βάρος:


16 κεφτεδάκια συνολικά

Βάρος ανά τεμάχιο (ψημένο με σάλτσα): ~ 40 g



Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 κεφτεδάκι ~ 40 g):

Θερμίδες

60 Kcal

Πρωτεΐνη

5 g

Υδατάνθρακες

4 g

Λιπαρά

3 g


bottom of page