Γύρος μανιταριών
Γύρος μανιταριών: φυτικός, ελαφρύς και πεντανόστιμος, με όλη τη γεύση του street food χωρίς κρέας!

Συστατικά:
500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (ή portobello), κομμένα σε λεπτές λωρίδες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο ή χυμός λεμονιού
1 κ.γ. πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη (ή 1 σκελίδα λιωμένη)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες εκτέλεσης:
Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακάτεψε καλά ώστε να καλυφθούν τα μανιτάρια με τη μαρινάδα.
Άφησέ τα να μαριναριστούν για 15–30 λεπτά (ή και περισσότερο για πιο έντονη γεύση).
Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή ένα ταψί στον φούρνο στους 200°C.
Ψήσε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 8–10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να πάρουν χρώμα. Αν τα ψήσεις στον φούρνο, άπλωσέ τα σε λαδόκολλα και ψήσε για 20–25 λεπτά, γυρνώντας τα στη μέση.
Σέρβιρε με πίτα, λαχανικά και γιαούρτι ή χούμους.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, 4 μερίδες συνολικά):
Θερμίδες | 130 Kcal |
Πρωτεΐνη | 4 g |
Υδατάνθρακες | 6 g |
Λιπαρά | 10 g |