top of page

Γλυκοπατάτα γεμιστή με τόνο, γιαούρτι και μυρωδικά

Γεμιστή γλυκοπατάτα με τόνο και γιαούρτι, χορταστικό γεύμα με πρωτεΐνη και ισορροπημένους υδατάνθρακες.

Συστατικά (για 2 μερίδες):


2 μέτριες γλυκοπατάτες

1 κονσέρβα τόνος σε νερό (160 γρ. στραγγισμένος)

100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (κατά προτίμηση πρόβειο)

1 κ.γ. μουστάρδα

1 κ.γ. ελαιόλαδο

1 μικρό φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Λίγο χυμό λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Φρέσκα μυρωδικά (π.χ. μαϊντανός ή άνηθος)



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Πλύνε καλά τις γλυκοπατάτες και ψήσε τις ολόκληρες, με τη φλούδα, στους 200°C για 40–50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.


  2. Στο μεταξύ, σε μπολ ανακάτεψε τον τόνο με το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το λάδι, το λεμόνι, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.


  3. Όταν ψηθούν οι γλυκοπατάτες, κόψε τις στη μέση κατά μήκος και πίεσέ τις ελαφρώς να ανοίξουν σαν «βαρκούλες».


  4. Γέμισέ τες με το μείγμα τόνου και σέρβιρε.



Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, 4 μερίδες συνολικά):


Θερμίδες

- Kcal

Πρωτεΐνη

- g

Υδατάνθρακες

- g

Λιπαρά

- g


bottom of page