Γλυκοπατάτα γεμιστή με μανιτάρια σοτέ και αβοκάντο
Γεμιστή γλυκοπατάτα με μανιτάρια και αβοκάντο, πλήρες φυτικό γεύμα με φυτικές ίνες και καλά λιπαρά.

Συστατικά (για 2 μερίδες):
2 μέτριες γλυκοπατάτες
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
1 ώριμο αβοκάντο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά: νιφάδες διατροφικής μαγιάς ή λίγο καπνιστό αλάτι
Οδηγίες εκτέλεσης:
Ψήσε τις γλυκοπατάτες όπως στην προηγούμενη συνταγή.
Σοτάρισε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο για 8–10 λεπτά, με λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ροδίσουν.
Λιώσε το αβοκάντο με τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Άνοιξε τις γλυκοπατάτες, βάλε μια στρώση λιωμένο αβοκάντο και από πάνω τα σοταρισμένα μανιτάρια.
Σέρβιρε με προαιρετικό topping (διατροφική μαγιά, φρέσκο μαϊντανό ή νιφάδες chili).
Διατροφική Ανάλυση (ανά 1 μερίδα):
Θερμίδες | 370 Kcal |
Πρωτεΐνη | 7 g |
Υδατάνθρακες | 32 g |
Λιπαρά | 22 g |