Φριτάτα με πατάτες και cottage
Φριτάτα με πατάτες και cottage, εύκολο γεύμα, πλούσιο σε πρωτεΐνη και χαμηλά λιπαρά.

Συστατικά (για 2–3 μερίδες):
3 μέτρια αυγά
150 γρ. cottage cheese
1 μέτρια πατάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα (προαιρετικά)
1 πρέζα ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες εκτέλεσης:
Βράσε ή ψήσε την πατάτα για 10–15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς αλλά να μη λιώσει.
Σόταρε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γυαλίσει.
Σε μπολ χτύπα τα αυγά με το cottage, τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Πρόσθεσε στο μείγμα την πατάτα και το κρεμμύδι και ανακάτεψε.
Ρίξε το μείγμα σε μικρό πυρίμαχο σκεύος ή τηγάνι που μπαίνει στον φούρνο, ή ψήσε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20–25 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, από 3 συνολικά):
Θερμίδες | 220 Kcal |
Πρωτεΐνη | 16 g |
Υδατάνθρακες | 12 g |
Λιπαρά | 12 g |