top of page

Φαλάφελ στον φούρνο ή στο Air-fryer

Φαλάφελ στο φούρνο ή Air-fryer, τραγανή απόλαυση με ελαφρύ προφίλ και υψηλή διατροφική αξία!

Συστατικά:


250 γρ. ρεβίθια (μουλιασμένα για 12 ώρες ή όλο το βράδυ)

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό

3 κ.σ. νιφάδες βρώμης (ή αλεύρι βρώμης)

1 κ.γ. κύμινο

1/2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο (για άλειμμα)



Οδηγίες εκτέλεσης:


  1. Σούρωσε τα μουλιασμένα ρεβίθια και βάλε τα στο multi μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τη βρώμη και τα μπαχαρικά.


  2. Χτύπα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα με υφή ζύμης. Δεν χρειάζεται να γίνει τελείως λείο.


  3. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί.


  4. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Πλάσε μικρά στρογγυλά φαλάφελ και τοποθέτησέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.


  5. Άλειψε την επιφάνειά τους με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε για 25–30 λεπτά, γυρνώντας τα στη μέση του χρόνου, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.



Διατροφική Ανάλυση (ανά μερίδα, 4 μερίδες συνολικά):


Θερμίδες

280 Kcal

Πρωτεΐνη

12 g

Υδατάνθρακες

30 g

Λιπαρά

11 g


bottom of page